Vijesti ROMI.HR

/
Print - DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

ODRŽANI DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

28. 5. 2018.
Dovu 3 DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA
DOVU 2018.
DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

Dani otvorenih vrata udruga koje djeluju u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu održani su od 24. do 26. svibnja. Ovo je bila prilika da građani posjete 440 različitih događanja uključujući brojne kreativne radionice, izložbe, predavanja, predstave, sudjeluju u akcijama civilnog društva, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u organizacijama civilnog društva.

ROMI.HR

Dani otvorenih vrata udruga (DOVU) 2018. održani su od 24. do 26. svibnja ove godine. Ovo je bila prilika da građani posjete 440 različitih događanja uključujući brojne kreativne radionice, izložbe, predavanja, predstave, sudjeluju u akcijama civilnog društva, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u organizacijama civilnog društva koje djeluju u Republici Hrvatskoj

Inicijator i koordinator Dana otvorenih vrata udruga bio je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. DOVU se u ovom obliku održavaju već više od pet godina. Ove godine u Danima otvorenih vrata udruga sudjelovali su, između ostalih, Televizija Student, PoVUcizakulturu, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Savez izviđača Hrvatske, kao i mnogi drugi.

Građani su svoje dojmove o udrugama koje su posjetili mogli zapisati u svojevrsne „putovnice“ koje su se zainteresirani mogli dobiti prilikom posjete udrugama tokom DOVU, a oni koji su posjetili tri ili više udruga koje su otvorile svoja vrata tokom DOVU-a mogli su, uz pomoć potpisane i ovjerene „putovnice“ nakon posjete najmanje tri udruge, sudjelovati u nagradnoj igri.

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2018. u četvrtak 24. svibnja, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji sa Savjetom za razvoj civilnoga društva Krapinsko – zagorske županije, u prostorijama Centra za mlade i nezavisnu kulturu u Zaboku organizirao je događanje pod nazivom “Suradnja Županije s civilnim društvom” u sklopu kojeg je župan Željko Kolar potpisao Deklaraciju o suradnji županija i organizacija civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

U petak, 25. svibnja u prostoru Hrvatske udruge za odnose s javnošću održana je dodjela nagrada u sklopu Javnog poziva „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću već treću godinu provodi ovaj Javni poziv kako bi udruge uz financijsku potporu te pro bono podršku agencija za odnose s javnošću uspješno promovirale društveno korisne projekte i pozitivan doprinos civilnoga društva u razvoju kulture solidarnosti.

U subotu 26. svibnja zainteresirani građani i građanke naučili su više o bogatoj povijesti udruživanja u gradu Zagrebu u sklopu Šetnje kroz povijest udruživanja u Zagrebu. Šetnjom se željela približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnog društva.

Sudjelujući u Danima otvorenih vrata udruga i Romsko nacionalno vijeće (RNV) je građanima otvorilo svoja vrata 24. i 25. svibnja. Zainteresirani su se mogli upoznaju s radom i ostvarenim rezultatima Romskog nacionalnog vijeća od osnivanja 2012. godine, te razgledati izložbu o porajmosu / genocidu počinjenom nad Romima u Drugom svjetskom ratu kao i knjige, časopis i druge publikacije o toj i drugim temama koje je izdalo Romsko nacionalno vijeće.

Fotografije iz različitih organizacija civilnog društva koje su diljem Hrvatske otvorila svoja vrata prošli tjedan mogu se vidjeti na društvenim mrežama koristeći hashtag #DOVU2018.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti