Vijesti ROMI.HR

/
Print - FINANCIRANJE LJETNIH ŠKOLA ZA UČENIKE NACIONALNIH MANJINA

FINANCIRANJE NASTAVE ZA UČENIKE PRIPADNIKE NACIONALNIH MANJINA

18. 4. 2018.
FINANCIRANJE LJETNIH ŠKOLA ZA UČENIKE NACIONALNIH MANJINA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava udrugama nacionalnih manjina koje provode posebne oblike nastave za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2017./2018. Natječaj je otvoren do 11. svibnja 2018.

ROMI.HR

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava udrugama nacionalnih manjina koje provode posebne oblike nastave za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Na natječaj se mogu prijaviti udruge koje se bave odgojem i obrazovanjem djece pripadnika nacionalnih manjina najmanje jednu godinu i čiji statutu su usklađeni s novim Zakonom o udrugama. Javni poziv otvoren je do 11. svibnja. Potrebna dokumentacija podnosi se preporučenom poštom ili dostavom na adresu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uz propisane obrasce Ministarstvo je uz Javni poziv objavilo i detaljne Upute za prijavitelje s korisnim informacijama za sve udruge zainteresirane za prijavu projekta na ovaj Javni poziv.

Sredstva za provedbu Javnoga poziva osigurana su u Državnome proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu. Postupak provedbe Javnoga poziva i odabira programa posebnih oblika nastave za sufinanciranje vodi Povjerenstvo za raspodjelu sredstava namijenjenih sufinanciranju posebnih programa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u 2018. godini i provedbu Javnoga poziva za posebne oblike nastave, koje imenuje ministrica znanosti i obrazovanja.

U prvoj fazi postupka Povjerenstvo će pregledati ispunjavaju li svi pristigli projekti formalne uvjete sukladno uvjetima navedenima u objavljenome Javnom pozivu, a u drugoj fazi postupka će Povjerenstvo procijeniti kvalitetu prijavljenih programa i donijeti odluku o dodjeli sredstava.

Kriteriji Povjerenstva u procesu ocjenjivanja prijavljenih programa Povjerenstvo će biti prethodno iskustvo predlagatelja u organizaciji i provođenju posebnih oblika nastave, kvaliteta programa posebnih oblika nastave i broj učenika pripadnika nacionalnih manjina polaznika posebnih oblika nastave odnosno ljetne škole.

Uvjetima Javnog poziva također je propisano da se udruge s kojima će biti potpisan ugovor obvezuju da kao korisnici sredstava iz Državnoga proračuna za provedbu programa od interesa za opće dobro neće davati izravnu potporu političkim strankama, sudjelovati u izbornoj ili drugoj promidžbi političke stranke, koalicije ili kandidata za vrijeme trajanja ugovora.

Javni poziv je prilika da udruge koje se bave odgojem i obrazovanjem djece i mladih pripadnika romske i drugih nacionalnih manjina dobiju financijsku pomoć za provođenje „modela C“ obrazovanja, odnosno ljetnih škola i projekata za dodatno obrazovanje pripadnika nacionalnih manjina.

Više detalja o natječaju, uvjetima i potrebnoj dokumentaciji može se naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja (www.mzo.hr). Natječaj je otvoren do 11. svibnja 2018. godine.
 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti