Vijesti ROMI.HR

/
Print - MEDIJI U POTICANJU NJEGOVANJA BAŠTINE

POTICANJE KULTURNE RAZNOLIKOSTI I NJEGOVANJE BAŠTINE

10. 3. 2020.
MEDIJI U POTICANJU NJEGOVANJA BAŠTINE

Agencija za elektroničke medije i Panda komunikacija održali su radionicu pod nazivom “Poticanje kulturne raznolikosti i njegovanje baštine”. Radionica je bila namijenjena nakladnicima elektroničkih medija u cilju edukacije o proizvodnji i objavljivanju audiovizualnih i radijskih programa, kao i sadržaja koji su od javnog interesa. Program je vodio bio je bivši novinar i urednik Milan Koštro, a svoje iskustva o ovoj temi s prisutnima je podijelila Vlatka Kolarović, urednica programskog kanala HRT3.

Autorica: Milica Kuzmanović

Prvi dio radionice bio je posvećen predstavljanju projekta, ciljeva i sadržaja radionice. Zatim je uslijedila interaktivna prezentacija i strukturirana rasprava o relevantnim javnim politikama i zakonima koji se odnose na medije, primjeni EU direktiva i drugih akata Vijeća Europe u hrvatskom medijskom kontekstu, kao i primjeni antidiskriminacijskog javnopolitičkog okvira i javnopolitičkog okvira u oblasti ljudskih prava u elektroničkim medijima. Posebno interesantan dio ovog izlaganja bio je otvaranje pitanja o pravima građana na javno informiranje.

Predstavnici Vijeća Agencije za elektroničke medije govorili su o Fondu za pluralizam, njegovim kriterijima i aktualnostima

Vlatka Kolarović pokrenula je raspravu na temu kako informirati javnost o zbivanjima na području kulture i umjetnosti, kulturnim politikama i drugim procesima koji se odvijaju u društvu, te kako ponuditi točne i cjelovite informacije koje će biti osnova za dalji razvoj zajednice i podizanje svijesti o važnosti kulture i umjetnosti u cjelini.

Sljedeći dio radionice bio je posvećen prikazivanju emisija i priloga kao primjera dobre i lose prakse, kao i raspravi kako na odgovarajući način izvijestiti javnost o realizaciji pojedinih kulturnih projekata i manifestacija.

Zatim je uslijedio praktični dio radionice u kojem su sudionici radionice radili mapiranja i vježbali pisanje sinopsise emisija koje se odnose na poticanje kulturne raznolikosti i njegovanje kulturne baštine.

Posljednji dio radionice bio je usmjeren na zaključke i raspravu o korisnosti i relevantnosti radionice.

 

Galerija slika:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti