Vijesti ROMI.HR

/
Print - MINISTARSTVO KULTURE OTKUPLJUJE KNJIGE

JAVNI POZIV ZA OTKUP KNJIGA

13. 3. 2019.
MINISTARSTVO KULTURE OTKUPLJUJE KNJIGE

Kao dio svojih redovnih aktivnosti Ministarstvo kulture uputilo Javni poziv izdavačima za otkup knjiga u 2019. godini. Natječaj će trajati do 11. studenog 2019. godine.

Autor: ROMI.HR

Ministarstvo kulture otkupljivat će djela suvremene domaće književnosti, prijevode suvremene svetske književnosti, djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu i umjetnost, vrijedne knjige i slikovnice za djecu i mlade. Dakle, otkupljiva će se knjige domaćih izdavača na hrvatskome jeziku i to djela koja su objavljena u periodu od listopada 2018. godine i tokom 2019. godine.

Udžbenike, priručnike, ponovljena i komercijalna izdanja, izdanja koja svojom kvalitetom i tehničkom izvedbom ne zadovoljavaju profesionalne nakladničke standarde i izdanja koja nisu prikladna za korištenje u narodnim knjižnicama, neće biti predmet otkupa.

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske.

Elektronički popunjene prijavnice treba ispisati, potpisati i ovjeriti pečatom te uz obvezne priloge kao što su: tiskani primjerak objavljene knjige, podatke o knjizi, autorima, prevoditeljima te priređivaču i/ili uredniku, potvrdu Nacionalne i sveučilišne knjižnice o dostavljenim obveznim  primjercima, dostaviti na adresu: Ministarstvo kulture, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

Primjerci knjiga dostavljeni u prijavi neće se vraćati podnositeljima, već će biti upućeni narodnim knjižnicama.

Prijave koje nisu dostavljene u elektroničkome i tiskanome obliku, koje nisu na propisanome obrascu, koje nisu zaprimljene u navedenom roku, prijave bez obveznih priloga, kao i one prijave korisnika koji nisu u propisanom roku izvršili preuzete obveze prema Ministarstvu kulture, neće se razmatrati.

Ponude za otkup knjiga mogu se podnositi do 11. studenoga 2019. godine.

Knjige otkupljene putem ovoga Javnog poziva namijenjene su fondovima narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj. Prijava se podnosi putem online Prijavnice za otkup knjiga koja je dostupna ovdje.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti