Vijesti ROMI.HR

/
Print - NATJEČAJ ZA PROGRAME SOCIJALNE KOHEZIJE I POVEĆANJE ZAPOSLENOSTI

NATJEČAJ ZA KNIN, BELI MANASTIR I DARDU, BENKOVAC, PETRINJU I VUKOVAR

24. 8. 2018.
Esf uljp NATJEČAJ ZA PROGRAME SOCIJALNE KOHEZIJE I POVEĆANJE ZAPOSLENOSTI
Izvor: udruge.gov.hr
NATJEČAJ ZA PROGRAME SOCIJALNE KOHEZIJE I POVEĆANJE ZAPOSLENOSTI

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Javni poziv za razvoj i provedbu programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru i Belom Manastiru s Općinom Darda. Ukupan iznos sredstava za ovaj Javni poziv je 76.362.095 kuna. Krajnji rok za prijave je 31. 12. 2019. godine.

ROMI.HR

Predmet Javnog poziva Ministarstva rada i mirovinskoga sustava su bespovratna sredstva (UP.02.1.2.01) iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali”.

Kako je u javnom pozivu objavljenom ovaj mjesec navedeno opći cilj poziva jest poboljšati socio–ekonomske i životne uvjete u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Riječ je o gradovima i općini u kojoj pripadnici nacionalnih manjina žive u značajnom broju i jedinicama lokalne samouprave koje ne ulaze u kategoriju razvijenih.

Tri su specifična cilja ovog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava. Prvi je razviti i unaprijediti socijalne usluge i sadržaje. Drugi je povećati zapošljivost te mogućnosti za zapošljavanje za nezaposlene osobe. Treći je razviti i unaprijediti kulturne i umjetničke usluge/aktivnosti. Svi ciljevi se odnose  na područja gradova Knina, Belog Manastira i općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara.

Prihvatljive aktivnosti su također tri i to: upravljanje projektom i administracija, promidžba i vidljivost i aktivnosti usmjerene na razvoj i unapređenje socijalnih usluga i sadržaja na području gradova Knina, Belog Manastira i općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara – aktivnosti pružanja usluga i razvoj programa usmjerenih na starije osobe, osobe s invaliditetom, djecu i mlade te nezaposlene, uključujući dugotrajno nezaposlen, kao i jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljanih skupina.

Prihvatljivi prijavitelju po uvjetima ovog Javnog poziva su udruge i strane udruge, vijeća nacionalnih manjina, koordinacije i drugi oblici udruživanja nacionalnih manjina koji se osnivaju sukladno međunarodnim ugovorima (prema članku 3. Zakona o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina), vjerske zajednice, ustanove, zaklade,  međunarodne organizacije kao i jedinica lokalne i područne samouprave Šibensko–kninske, Osječko–baranjske, Zadarske, Sisačko–moslovačke i Vukovarsko–srijemske županije.

 

Za financiranje programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru i Belom Manastiru s Općinom Darda koji su predmet ovog Javnog poziva ukupno je osigurano 76.362.095,00 kuna odnosno 10.333.165,80 Eura. Minimalni iznos po programu će biti 500.000,00 kuna, a maksimalni 1.500.000,00 kuna.

Rok za prijave je počeo ovaj mjesec, a krajnji rok za prijave je 31. 12. 2019. godine.

Više informacija i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti