Vijesti ROMI.HR

/
Print - NATJEČAJ ZA PROJEKTE ZAŠTITE OKOLIŠA

JAVNI NATJEČAJ ZA PROJEKTE ZAŠTITE OKOLIŠA

27. 7. 2018.
NATJEČAJ ZA PROJEKTE ZAŠTITE OKOLIŠA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni natječaj za sufinanciranje projekta zaštite okoliša namijenjen organizacijama civilnog društva odnosno udrugama. Rok za prijavu ponuda je do 4. rujna 2018. godine.

ROMI.HR

Organizacije civilnog društva odnosno udruge koje djeluju u području zaštite okoliša su pozvane kroz ovaj javni natječaj za dodjedju sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da pripreme i podnesu prijedloge svojih projekata.

Projekti koje udruge mogu prijaviti trebaju doprinositi i poticati razmjenu i ponovnu uporabu isluženih proizvioda pri čemu postupci ponovno uporabe mogu uključivati obnovu proizvoda koja omogućuje povrat proizvoda u zadovoljavajuće radno stanje, kao i popravak ili ispravak određene greške u proizvodu, akcijsko skupljanje i ponovnu prodaju isluženog proizvoda ili njegovih dijelova.

Vrste proizvoda koje mogu biti predmet ovog Natječaja su proizvodi koji su pogodni za ponovnu uporabu, a to su tekstil, namještaj i roba široke potrošnje.

Kako bi se prikupio otpad s morskog dna, udruge mogu prijaviti i projekte koji uključuju održavanje ekoloških radionica i organizacije ronilačkih akcija s ciljem uklanjanja otpada s morskog dna.

Ukupna dostupna sredstva koja će se dodijeliti udrugama kroz ovaj Javni natječaju Fonda iznose 1.400.000 kuna, a osigurana su Odlukom o raspodjeli rezultata i načinu korištenja viška prihoda u 2018. godini.

Sukladno postotonom učešću utvrđenom općim aktima Fonda su odobrene donacije. Najmanji iznos donacije koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 20.000 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 60.000 kuna.

Na Natječaj se udruga može javiti samostalno ili u partnerstvu. Udruga koja je nositelj projekta podnosi ponudu na Natječaj. Prijavu projekta i projektne ideje na Natječaj imaju pravo podnositi sve udruge registrirane prema Zakonu o udrugama.

S nositeljem projekta zaključiti će se ugovor o korištenju sredstava Fonda. Nositelj projekta je odgovoran za kvalitetnu provedbu projekta, namjensko trošenje odobrenih sredstava i redovito izvještavanje.

U uputi za prijavitelje detaljno su opisani svi elementi pripreme prijave na ovaj Natječaj.

Rok za prijavu podnošenja ponude je 60 dana, a završava 4. rujna 2018. godine.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti