Vijesti ROMI.HR

/
Print - PROMJENE NA ČELU VLADINIH UREDA

NOVI RAVNATELJI UREDA VLADE RH

6. 5. 2018.
Vlada.gov.hr PROMJENE NA ČELU VLADINIH UREDA
Izvor: vlada.gov.hr
PROMJENE NA ČELU VLADINIH UREDA

Vlada Republike Hrvatske na sjednici u petak u Splitu donijela odluke o promjenama na čelu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Ureda za udruge i Ureda za unutarnju reviziju.

ROMI.HR

Vlada Republike Hrvatske, na svojoj 94. sjednici održanoj u petak, 4. svibnja 2018. godine u Splitu, povukla je ovlaštenja za obavljanje poslova ravnatelja ureda Vlade Republike Hrvatske i to mr. sc. Branku Sočancu za ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Vesni Lendić Kasalo za ravnatelja Ureda za udruge i Nevenki Lipovac za ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju. Povlačenje ovlaštenja je forma razrješenja s dužnosti ravnatelja tri ureda Vlade Republike Hrvatske koji su te dužnosti obavljali kao vršitelji dužnosti odnosno osobe ovlaštene za obavljanje poslova ravnatelja. Uredima Vlade, sukladno zakonu, upravljaju ravnatelji, koje imenuje Vlada, na prijedlog predsjednika Vlade, po prethodno provedenom javnom natječaju.

Branko Sočanac obavljao je dužnost ravnatelja Ureda za nacionalne manjine od 2010. do 2012. godine od kada je obavljao dužnost ravnatelja objedinjenog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Vesna Lendić Kasalo je od kraja 2016. godine bila ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge. Proteklih deset godina obavljala je dužnosti načelnice Odjela, a od 2012. godine dužnost zamjenice ravnatelja Ureda za udruge.

Nevenki Lipovac obavljala je od 2012. godine dužnost ravnateljice Ureda Vlade RH za unutarnju reviziju. U tom Uredu je od 2004. godine obavljala više dužnosti uključujući i dužnost zamjenice predstojnika Ureda Vlade RH za unutarnju reviziju od 2008. do 2012. godine.

Na istoj sjednici, Vlada Republike Hrvatske imenovala je ravnatelje ureda Vlade Republike Hrvatske, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju kako je Vlada izvjestila nakon zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Vlada je za ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina imenovala Alena Tahirija. Ravnateljicom Ureda za udruge imenovana je Helena Beus, a ravnateljicom Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju imenovana je Karmela Plazibat.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti