Vijesti ROMI.HR

/
Print - SUFINANCIRANJE LJETNIH ŠKOLA ZA NACIONALNE MANJINE

NATJEČAJ ZA ORGANIZIRANJE LJETNIH ŠKOLA ZA UČENIKE PRIPADNIKE NACIONALNIH MANJINA

13. 3. 2019.
SUFINANCIRANJE LJETNIH ŠKOLA ZA NACIONALNE MANJINE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je javni poziv za provođenje posebnih oblika nastave odnosno ljetne škole za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2018./2019. Rok za podnošenje prijave je 25. ožujak 2019. godine.

ROMI.HR

Predmet ovoga Javnog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa udruga i ustanova nacionalnih manjina koje organiziraju i provode posebne oblike nastave za potrebe učenika pripadnika nacionalnih manjina.

Sredstva za provedbu Javnoga poziva, u ukupnome iznosu do 900.000 kuna, osigurana su u Državnome proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu, unutar stavke proračuna namijenjeni financiranju posebnih programa obrazovanja za provođenje programa nacionalnih manjina. Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira provedbu posebnih oblika nastave za učenike pripadnike nacionalnih manjina i to za prijevoz, smještaj i prehranu sudionika, kao i potrebnu didaktičku opremu te 'banner' ili 'roll-up' s ukupnim iznosom od najviše 1.200 kuna po učeniku.

Svoje programe, temeljem ovog Javnog poziva, mogu prijaviti udruge koje su registrirane prema Zakonu o udrugama i ustanove koje su registrirane prema Zakonu o ustanovama te čije je primarno djelovanje usmjereno na područje odgoja i obrazovanja učenika pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, a informacije o načinu ostvarivanja financiranja programa i o tome tko ima pravo prijave na Javni poziv detaljno je opisano u Uputama za prijavitelje.

Rok za podnošenje prijava na ovaj Javni poziv traje do 25. ožujka 2019. godine, a svaki prijavitelj ima pravo podnijeti jednu prijavu.

Natječajnu dokumentaciju treba poslati preporučenom poštom, preko dostavljača ili osobno u Ministarstvo. Sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte: nacionalne-manjine@mzo.hr.

Prijedlozi programa dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima koji su zajedno s Uputama za prijavitelje dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja (www.mzo.hr), više informacija možete pronaći ovdje.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti