Vijesti ROMI.HR

/
Print - TRAŽE SE ROMI DARIVATELJI MATIČNIH STANICA

HUMANITARNA AKCIJA

27. 9. 2017.
TRAŽE SE ROMI DARIVATELJI MATIČNIH STANICA
Autor: ROMI.HR

Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, u petak 29. rujna 2017. u vremenu  od 10 do 12 sati, u naselju Kozari Bok, u prostorijama Dječjeg vrtića „Zrno“ (Nede Krmpotić 5, Zagreb).

Akcija se provodi s ciljem pronalaska darivatelja s odgovarajućim matičnim stanicama za šest bolesnih dječaka, pripadnika romske nacionalne manjine koji se trenutno liječe od zloćudnih bolesti. Darivatelji mogu biti osobe od 18 do 40 godina. 

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno pripadnike romske nacionalne manjine s područja Zagreba, da se u što većem broju uključe u ovu humanitarnu akciju.

Ovu aktivnost Zaklada Ana Rukavina provodi u suradnji s Povjerenstvom za praćenje provedbe strateških dokumenata za uključivanje Roma na području Grada Zagreba i Vijećem romske nacionalne manjine Grada Zagreba, Akciju je podržalo Romsko nacionalno vijeće, a očekuje se podrška i drugih romskih i proromskih organizacija.

Zaklada Ana Rukavina nastala je u spomen na Anu Rukavinu i njenu poruku "Želim život". U inicijalnoj akciji od 08.11.2006. do 28.03.2007. godine broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica porastao je sa 150 na 20.000 osoba. U tom periodu održano je više od 50 akcija prikupljanja uzoraka krvi za Hrvatski registar u više od trideset gradova diljem Hrvatske.

 
Povratak na sve vijesti