Vijesti ROMI.HR

/
Print - VOLONTERKE RNV-a ODRŽALE RADIONICU ZA OSNOVCE

PROMICANJE DRUŠTVENE UKLJUČENOSTI I ANTIDISKRIMINACIJE

17. 3. 2017.
 VOLONTERKE RNV-a ODRŽALE RADIONICU ZA OSNOVCE
Foto/ OŠ H. Badalić
VOLONTERKE RNV-a ODRŽALE RADIONICU ZA OSNOVCE
Autorica: Magdalena Nenković

Prošlog su tjedna volonterke Romskog nacionalnog vijeća, Magdalena Nenković i Vanja Ratković, u OŠ „Hugo Badalić“ u Slavonskom Brodu provele radionicu s ciljem suzbijanja diskriminacije Roma. Radi se o školi koja ima značajan broj učenika Roma.

Radionica interaktivnog tipa bila je namijenjena učenicima četvrtog, šestog i osmog razreda. Kroz igru ​​uloga učenici su se upoznali s terminima diskriminacije i rasizma, odnosno društvene nepravde. Radionica se provodila kako bi se učenike potaknulo na kritičko razmišljanje i kako bi se kod učenika razvio osjećaj za pravdu i razvili stavovi koji promiču društvenu uključenost i antidiskriminaciju.

Učitelji su prisustvovali radionicama i pomogli volonterkama u izvođenju, a kako se škola inače bavi sličnim temama i uključuje u projekte čiji je cilj promicanje ravnopravnosti u obrazovanju i društvu, jer je i sastav učenika po nacionalnosti mješovit, radionica se uklopila u rad škole.

Učenici su dodatno učvrstili svoje stavove na ovu temu i aktivno sudjelovali, a posebice učenici romske nacionalnosti koji su davali svoje primjere na temu diskriminacije Roma, prvenstveno u zdravstvenom sustavu, ali i općenito.

Radionice se provode u sklopu projekta „Europe supports inclusion 2“ koji financira Europska unija kroz program Erasmus+. 

 
Povratak na sve vijesti