Zanimljivosti ROMI.HR

/
Print - BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA U ZAGREBU

KONCERT BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA

14. 5. 2018.
BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA U ZAGREBU

Barcelona Gipsy balKan Orchestra, svjetski poznat orkestar nastupa u Tvornici kulture u Zagrebu, u četvrtak 17. svibnja 2018. godine. Biti će to njihov treći nastup u Zagreb.

ROMI.HR

Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi iz Španjolske, osnovan 2012. i prvobitno ime glasilo mu je Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO). Ime su promijenili 2015. u Barcelona Gipsy balKan Orchestra, ali je glazba koju stvaraju ostala ista. Pa tako na njihovim koncertima možemo čuti originalne jazz obrade tradicionalne židovske glazbe, romskih melodija te melosa Balkana i istočne Europe.

Ono što je zanimljivo da članovi Orkestra dolaze iz različitih dIjelova svijeta, pa je tako pjevačica Sandra Santiago Katalonka, Oleksndr Sora je iz Ukrajine i svira violinu, Ivan Kovačević dolazi iz Srbije i svira kontrabas, Daniel Carbonell je, takođe, Katalonac i svira klarinet, Julien Chanal je gitarista iz Francuske i Mattia Schirosa je Talijan i nastupe Orkestra upotpunjava nastupima na harmonici.

BGKO je Orkestar koji svojim jedinstvenim nastupima ne prestaje oduševljavati publiku, a u vrlo kratkom roku su stasali u jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi.

World music je anglosaksonska riječ za etno glazbu (narodnu, tradicionalnu, etničku ili glazbu svijeta) koja nastaje kroz fuziju moderne glazbe s tradicionalnom.

Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Močvara BGKO - Barcelona Gipsy balKan Orchestra će ovoga puta, u Tvornici,  promovirati i svoj novi album „Avo Kanto“, koji je objavljen u ožujku ove godine.
Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Empire (Tratinska 18) i Rockmark (Berislavićeva 13) po cijeni od 70 kuna do 16. svibnja. i po cijeni od 90 kuna na sam dan koncerta.

Koncert će biti ostvaren kroz suradnju Raw Syndicate Booking i Udruge „Točka Kulture“.

 
Povratak na zanimljivosti