Zanimljivosti ROMI.HR

/
Print - PROJEKT “OBRAZOVANJEM DO LJUDSKIH PRAVA”

PROJEKT "OBRAZOVANJEM DO LJUDSKIH PRAVA"

14. 7. 2016.
 PROJEKT “OBRAZOVANJEM DO LJUDSKIH PRAVA”
Foto/Udruga žena Romkinja Romsko srce
PROJEKT “OBRAZOVANJEM DO LJUDSKIH PRAVA”

Udruga žena Romkinja Romsko srce u suradnji s partnerima, Osnovnom školom Darda, Osnovnom školom Jagodnjak i Udrugom Romkinja Kašmir iz Belišća provodi projekt „Obrazovanjem do ljudskih prava“.

Autor: ROMI.HR

Projekt traje 18 mjeseci,a usmjeren je na djecu Rome predškolske i školske dobi s područja općine Darda, Jagodnjak i grada Belišća, njihove roditelje te nastavnike, učitelje osobe koje rade s romskom populacijom.

Opći cilj projekta je osnažiti lokalne zajednice za provedbu EU standarda iz područja ljudskih prava u integraciji romske djece u odgojno – obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj. Specifični ciljevi projekta su promicati jednake mogućnosti u pristupu obrazovanju za djecu predškolske i školske dobi, razvijati suradnju između udruga, školskih ustanova i roditelja u integraciji romske djece u obrazovni sustav.

Nakon održanih jednodnevnih radionica za roditelje u Belišću, Dardi i Jagodnjaku, u sklopu projekta će biti održan i edukativni program za roditelje i djecu. Trideset roditelja i 30 djece s područja Darde, Belišća i Jagodnjaka će u Bizovačkim toplicama od 14. do 15. srpnja 2016. imati priliku zajednički raditi na pitanjima vezanim za pravo na obrazovanje, na zaštitu od diskriminacije, na zaštitu od zanemarivanja i sl. 

Projekt “Obrazovanjem do ljudskih prava “  financiran je uz potporu Europske unije iz programa IPA. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Ukupna vrijednost projekta je 171.946,09 eura (približno 1.309.369,45 kuna) od čega EU sufinancira s 149.730,66 eura, odnosno približno (1.140.198,96 kuna).

 
Povratak na zanimljivosti