Print
23. 11. 2017.
 NAJVEĆI ROMSKI ORKESTAR USKORO U ZAGREBU
NAJVEĆI ROMSKI ORKESTAR USKORO U ZAGREBU

Gypsy Philharmonic Orchestra 12. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Autor: ROMI.HR

Budite dijelom najvećeg glazbenog doživljaja ovog adventa! Doživite emociju najvećeg romskog svjetskog orkestra. Gypsy Philharmonic Orchestra okuplja najbolje romske glazbenike mađarskog podrijetla iz raznih dijelova Europe, a nastupit će 12. prosinca 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Njihov glazbeni program uključuje kombinaciju tradicionalnih melodija romskih violina, velikana poput Grigorasa Dinicua, Ferenca Erkela ili Vittorija Montija te istovremeno najvećih klasika kao što su Johannes Brahms, Pablo De Sarasota, Johann Strauss i Petar Iljič Čajkovski, kao i iznenađenja poput prekrasne verzije skladbe iz filmskog hita Schindlerova lista, Johna Williamsa. Orkestar često izvodi glazbu skladatelja koji su bili nadahnuti glazbom i tradicijom Roma. Smatraju da je rad na očuvanju identiteta Roma iznimno važan. Tvrde da romska glazba ne postoji kao jedinstvena glazbena forma, već da se radi o stilu muziciranja koji je često melankoličan, poput bluesa.

Virtuozni svirači, više od 60 glazbenika na pozornici, posebni su i po tome što sviraju isključivo bez partitura i predstavljaju bogatu glazbenu kulturu Budimpešte. Violine, kontrabasi, klarineti i cimbala proizvest će nevjerojatan doživljaj ovog adventa u Zagrebu.

Romski glazbenici poznati su po nevjerojatnoj virtuoznosti. Više od dva sata Gypsy Philharmonic Orchestra svirat će najbolje skladbe klasične glazbe, na način koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.