Vijesti ROMI.HR

/
Print - ODRŽAN PRVI VRTNI FESTIVAL

DANI OSNOVNE ŠKOLE "DOBRIŠA CESARIĆ"

5. 6. 2017.
ODRŽAN PRVI VRTNI FESTIVAL
Foto/Magdalena Nenković
ODRŽAN PRVI VRTNI FESTIVAL

Prvi Vrtni festival u zagrebačkom naselju Borongaj u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ organiziran je u petak, 02.06.2017. godine. Na festivalu su uz učenike i nastavnike sudjelovali i volonteri Europske volonterske službe.

Autor: Magdalena Nenković

Romsko nacionalno vijeće je podržalo ovaj projekt kroz sudjelovanje volonterke i krajobrazne arhitektice Magdalene Nenković. Ona je nekoliko tjedana sudjelovala u pripremi ovog projekta u suradnji s Udrugom „Oaza“. Cijeli projekt je obuhvaćao uređenje vrta škole, kao i organiziranje radionice za djecu i nastavnike. Tijekom ovog projekta izgrađen je vrtni kamenjar, uređen je unutarnji prostor škole, oslikane su cvjetne gredice i posađene su biljke u školskom vrtu.

 

Na Vrtnom festivalu školski vrt je bio podjeljen u nekoliko cjelina, odnosno štandova gdje su učenici i volonteri predstavili svoj rad. Djeca su imala štand sa sadnicama biljaka koje su dijelila gostima, a volonteri su oslikavali dječja lica, uveseljavajući tako najmlađe. Najveća atrakcija je bila „Staza osjetila“. Na ovoj stazi su svi bosih stopala i vezanih očiju mogli osjetiti prirodu na drugačiji način. Volonteri su, držeći ih za ruke, vodili djecu povezanih očiju kroz relaksirajuću stazu. Cilj toga je bio da se priroda osjeti dodirom i sluhom, a ne osjetilom vida. Učenici škole su predstavili svoje vještine glumeći, pjevajući, recitirajući... Vrtni festival je posjetio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti