Vijesti ROMI.HR

/
Print - TJEDAN FILANTROPIJE U HRVATSKOJ 24.9.- 1.10.2016.

Za DobroBIT!

19. 9. 2016.
Zrinjevac TJEDAN FILANTROPIJE U HRVATSKOJ 24.9.- 1.10.2016.
Foto/civilnodruštvo.hr
TJEDAN FILANTROPIJE U HRVATSKOJ 24.9.- 1.10.2016.
Autor: civilnodruštvo.hr

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva organizira Tjedan filantropije u Hrvatskoj koji će se održati od subote, 24. rujna do subote, 1. listopada 2016. godine.

U subotu, 24. rujna, prvog dana Tjedna filantropije, iskoristite subotnje dopodne te u vremenu od 10 do 14 sati, priključite se šetnji Zrinjevcem, gdje ćete imati prigodu podrobnije se upoznati s radom zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada “ZaDobroBIT!” te uz prigodna događanja, glazbu, zanimljive poklone, interaktivne igre, na zabavan način ispitati vlastite sklonosti filantropiji.

Posebno skrećemo pozornost na okrugli stol okrugli stol “Organizirana filantropija u Europi i Hrvatskoj – predstavljanje prekograničnog doniranja, umreženosti zaklada u Europi i istraživanja “Giving in Europe” koji se održava istog dana (subota 24. rujna 2016. godine) od 11:00 do 13:00 sati u hotelu Dubrovnik u Zagrebu (Gajeva 1, dvorana Centrum).

Filantropska šetnja, akcije, sajmovi, izložbe, skupovi te brojni drugi zanimljivi javni događaji bit će održani tijekom Tjedna filantropije i u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Karlovcu i Gospiću.

Na Europski dan filantropije i zakladništva, ujedno i posljednji dan Tjedna filantropije, u subotu 1. listopada 2016. u Puli će se održati konferencija o filantropiji. Na konferenciji će biti riječi o ulozi žene u filantropiji nekad i danas, o inovativnim oblicima filantropije te budućnost zakladništva, o razlozima i motivima za filantropska djelovanja – gdje počinje samopromocija, a završava dobročinstvo? Philanthropymark – nagrada ili promocija?

Organizatori Tjedna filantropije su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, dok su suorganizatori: Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah” iz Zagreba, Slagalica – zaklada za razvoj lokalne zajednice, Osijek, Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Pula.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti