Vijesti ROMI.HR

/
Print - Tribina: Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj

Najava Tribine

7. 12. 2017.
Tribina: Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj
Foto: Facebook/United Nations Human Rights
Tribina: Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj
ROMI.HR

Povodom 10. prosinca Međunarodnog dana ljudskih prava, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske u petak, 08. prosinca 2017. godine, od 12 do 15 sati u dvorani Müller Kina Europa u Zagrebu organizira Tribinu.  

Tribinu pod naslovom Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske organizira kao dio ovogodišnjeg popratnog programa Human Rights Film Festivala. Tribinu će otvoriti Branko Sočanac, vršitelj dužnosti ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

O stanju ljudskih prava govoriti će se kroz dva panela. Na prvom, na temu Suzbijanje govora mržnje na internetu uvodni izlagači će biti Cvijeta Senta iz Centra za mirovne studije i Tomislava Ramljaka iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Teme ovog panela su primjena Kodeksa postupanja u slučaju nezakonitog govora mržnje na internetu u Republici Hrvatskoj te zaštita mladih osoba i podizanje svijesti o prisutnosti govora mržnje na internetu.

Na drugom panelu, nazvanom Integracija osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita u hrvatsko društvo, uvodni izlagač će biti Tvrtko Barun iz Isusovačke službe za izbjeglice i osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita u Republici Hrvatskoj, a koji će prisutnima na tribini, kroz razgovor, predočiti neke od izazova s kojima su se susreli u procesu integracije u hrvatsko društvo.

Nakon tribine planiran je u auli Kina Europa i prigodni domjenak s ciljem dostojnog obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Kako organizator i ove godine očekuje veliki interes građanki i građana za skup, a broj mjesta u dvorani Müller je ograničen, mole se zainteresirani da svoj dolazak ranije potvrdi na email adresu: ured@uljppnm.vlada.hr. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina također napominje kako nije u mogućnosti snositi putne troškove.

 

ROMI.HR

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti