Vijesti ROMI.HR

/
Print - USKORO PROGRAM EUROPA PLUS

KREDITI HBOR-a ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

8. 6. 2017.
USKORO PROGRAM EUROPA PLUS
USKORO PROGRAM EUROPA PLUS

Krediti Hrvatske banke za obnovu i razvoj namijenjeni isključivo za organizacije civilnog društva Republike Hrvatske trebali bi biti dostupni od početka srpnja ove godine. Krediti će biti dostupni kroz program Europa plus, koji predstavlja predfinanciranje i međufinanciranje odobrenih projekata iz fondova Europske unije.

Autor: ROMI.HR

Započeti su pregovori Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u suradnji sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, te uredom za Udruge, sa Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) za ponovno pokretanje programa Europa plus. Očekuje se da će početkom srpnja Nacionalna zaklada objaviti pozive za korištenje programa kroz dvije inačice za predfinanciranje i međufinanciranje odobrenih i ugovorenih projekata financiranih iz fondova Europske unije.

Program Europa Plus kao instrument predfinanciranja i međufinanciranja projekata usmjeren je na rješavanje problema likvidnosti organizacija civilnog društva, a riječ je o problemu s kojim se mnoge organizacije civilnog društva susreću i koji za posljedicu ima poteškoće u provođenju projekata financiranih iz strukturnih fondova Europske unije. Očekuje se kako će se kroz program Europa Plus predfinancirati i sufinancirati povratnim beskamatnim sredstvima prethodno odobreni projekti udruga i zaklada koje imaju status pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva ovom inicijativom, sukladno svojoj nadležnosti i odgovornosti, djeluje u smjeru poboljšanja uvjeta u kojima organizacije civilnog društva u Republici Hrvatskoj provode projekte financirane kroz korištenje sredstava strukturnih fondova Europske unije.
 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti