Vijesti ROMI.HR

/
Print - FOND ZA OBRAZOVANJE ROMA TRAŽI ISTRAŽIVAČE

REF TRAŽI MLADE ISTRAŽIVAČE

9. 5. 2018.
Ref logo a FOND ZA OBRAZOVANJE ROMA TRAŽI ISTRAŽIVAČE
Foto: REF
FOND ZA OBRAZOVANJE ROMA TRAŽI ISTRAŽIVAČE

Fond za obrazovanje Roma (REF) iz Budimpešte objavio je natječaj za mlade istraživače koji bi sudjelovali na projektu o zastupljenosti Roma u srednjoškolskim udžbenicima. Na natječaj se mogu prijaviti diplomirani studenti ili studenti završnih godina društvenih znanosti koji imaju iskustva sa kvantitativnim i kvalitativnim istraživanjima. Natječaj je otvoren do 18. srpnja.

ROMI.HR

Fond za obrazovanje Roma (REF) već tri godine provodi projekat pod nazivom Zastupljenost Roma u europskim kurikulumima i udžbenicima. U posljednjoj fazi projekta, koja se provodi u drugoj polovici 2018. godine potrebni su mladi istraživači koji bi sudjelovali u istraživanju i analizi sadržaja o zastupljenosti Roma u udžbenicima za srednje škole. Istraživanje se provodi na udžbenicima iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Albanije, Kosova, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Makedonije i Moldavije.

REF je raspisao natječaj za osam istraživača koji bi istraživali zastupljenost Roma u udžbenicima iz jedne ili dvije od prethodno navedenih zemalja. Potrebno je da kandidati imaju završen dodiplomski studij iz neke od relevantnih oblasti (obrazovanje, političke znanosti, povijest, rodne studije, studije razvoja, humanistika), dok je poželjno imati najmanje upisan i diplomski ili poslijediplomski stupanj obrazovanja. Potrebno je, također, imati i iskustva u kvantitativnim i kvalitativnim istraživanjima. Uvjet je i dobro poznavanje engleskog jezika, uz jezik na kojem su udžbenici pisani.

Istraživači će dobiti stipendiju od 1.500 eura za šest mjeseci, koliko projekat traje. Projekat uključuje i dvije radionice u trajanju od tjedan dana u Brunswicku, u Njemačkoj, koje će se održati u srpnju, kao i radionicu od tjedan dana u Budimpešti u rujnu 2018. godine. Troškovi puta, smještaja i hrane za vrijeme trajanja radionica biti će pokriveni.

Natječaj je otvoren do 18. srpnja 2018. godine, a upute za prijavu možete pronaći ovdje.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Povratak na sve vijesti