Vijesti ROMI.HR

/
Print - NAJAVA: JAVNOZDRAVSTVENA TRIBINA

EDUKACIJOM DO ZDRAVLJA

12. 10. 2017.
NAJAVA: JAVNOZDRAVSTVENA TRIBINA
Autor: ROMI.HR

U četvrtak, 19. 10. 2017. od 11 do 15 sati u prostorijama mjesne samouprave u Zagrebu, Kozari bok IX. odvojak 11 bit će održana javnozdravstvena tribina u sklopu programa „Smanjenje nejednakosti u zdravlju-Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“.

Predavanja će održati djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“: liječnici, medicinske sestre, profesor kineziologije, nutricionist i edukacijski rehabilitator. Teme predavanja bit će zdravi stilovi života, upoznavanje s pravima iz zdravstvenog osiguranja te reproduktivno i spolno zdravlje djevojaka i žena.

Kroz provođenje ove javnozdravstvene akcije pripadnici romske nacionalne manjine na području grada Zagreba moći će obaviti preventivni pregled koji obuhvaća analizu anamnestičkih podataka, određivanje krvnog tlaka i razine šećer u krvi (GUK), individualno savjetovanje o nastavku terapije i regulacije optimalnog krvnog tlaka i razine šećer u krvi, pravilnoj prehrani vezanoj uz navedena stanja te tumačenje rizičnih čimbenika za razvoj kardiovaskularnih nepovoljnih događaja. Svaki sudionik odnosno sudionica ove akcije dobit će brošuru „Savjeti za zdravlje“ sa svim informacijama vezanim uz unapređenje zdravlja

U studenom i prosincu 2017. godine bit će organizirano još nekoliko edukacijskih događanja za pripadnike romske nacionalne manjine u Zagrebu i to 9. 11., 23. 11. i 7. 12. 2017. godine.
 

 
Povratak na sve vijesti