Vijesti ROMI.HR

/
Print - U TOKU PRIJAVE ZA SREDNJOŠKOLSKE STIPENDIJE

POTPORA MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA UČENICIMA

25. 10. 2017.
U TOKU PRIJAVE ZA SREDNJOŠKOLSKE STIPENDIJE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv polaznicima prvih razreda srednjih škola pripadnicima romske nacionalne manjine za stipendiju Ministarstva znanosti i obrazovanja za školsku godinu 2017./2018. Rok za prijavu je 1. prosinca 2017. godine.

Autor: ROMI.HR

Ministarstvo na temelju Javnog poziva dodjeljuje stipendiju učenicima upisanim u prvi razred srednje škole ili viši razred srednje škole koji ranije nisu ostvarili pravo na stipendiju u iznosu od 500,00 kn mjesečno. Pravo na stipendiju učenici (korisnici stipendije) ostvaruju za razdoblje od rujna 2017. do lipnja 2018.

Učenici se prijavljuju za dodjelu stipendije putem 'obrasca zahtjeva za dodjelu novčane potpore – stipendije redovitim učenicima srednjih škola', koji dostavlja srednja škola u koju su učenici upisani, a koji je dostupan na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uz obrazac zahtjeva, učenik je, putem srednje škole, dužan dostaviti i ostalu obaveznu dokumentaciju određenu Javnim pozivom.

Obvezna dokumentacija za prijavu učenika je:
1. dokaz o pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini (rodni list učenika ili roditelja/skrbnika ili Izvadak iz popisa birača za roditelja/skrbnika)

2. preslika domovnice

3. uvjerenje o prebivalištu/boravištu za vrijeme školovanja

4. preslika svjedodžbe zadnjeg završenog razreda škole

5. preslika vlastitog tekućeg/žiro računa u banci (na ime učenika, a ne roditelja/skrbnika)

6. pismena izjava roditelja/skrbnika učenika da učenika nije korisnik druge stipendije.

Učenici srednjih škola, pripadnici romske nacionalne manjine, koji su uspješno završili razred u školskoj godini 2016./2017., a nisu ponavljači, neće morati ponovno se prijavljivati na „Javni poziv polaznicima prvih razreda srednjih škola pripadnicima romske nacionalne manjine za stipendiju Ministarstva znanosti i obrazovanja za 2017./2018. školsku godinu“. Više informacija o ovoj temi možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva.

Tekst Javnog poziva, dodatne informacije i obrazac zahtjeva za dodjelu novčane potpore-stipendije redovitim učenicima srednjih škola, možete pronaći ovdje.

 
Povratak na sve vijesti